Ensemblespel

Emmaboda 2011.
Var sjukt pepp på Hulstfred nu till sommaren. Men igår upptäckte jag med stor beskvikelse att Festivalen hålls några dagar innan jag åkt hem till sommarlovet. Typiskt! Kanske det blir Emmaboda igen. Får se hur det artar sig, det var ju en mycket bra festival, så ett gott alternativ.
Slutade sent idag då jag hade Ensemble (En kurs jag glömt av att det är en kurs, då vi spelar i band och bara har kul. Plus lyckligaste tjejen med basen i handen varje gång). Och vi spelade upp dem låtarna vi hållt på med hela hösten förra veckan, så nu började vi med en ny låt! Ska spela "Don't stop believin" (egentligen Journeys låt) i Glee's version. Så himlahimla kul då vi har en massa tjejer som är grymt duktiga på att sjunga blir det en riktigt bra effekt med stämmor.
Tror det kommit ny säsong med Glee, följde så bra förr. Måste ta mig i kragen och leta upp. Är ju så mysigt att kolla på. Plus min största kärlek till lilla Kurt.
Puss

Uttrar, hand i hand.

Såg ut lite så här i Fredags, hej hej!
Haha, Orkar inte "Makegif.com" i högra hörnet.. Blir så när jaman inte ordnat gif-program ännu. I alla fall - Så ska jag se ut nu på Lördag då det är Julbal! Julbalen ska tydligen vara något av det roligaste på året här! Först är det en pampig middag här på slottet - med en massa god mat. Sen blir det en massa annat jag inte riktigt vet om än. Sent på kvällen åker man inte till Bryssel till en hyrd lokal! Ska bli himla roligt alltså.
Btw, visste ni att uttarar sover hand i hand? Är det inte super fint? Ah gosigosi. Nu är är min håltimma snart slut. Sorgligt.
Ha en trevlig dag.

Did I hear someone’s distant cry?

Bilder från inspomappen. Lyssnar på Bob Dylan och ska sätta igång med att söka information om chifferspråk. Ska hålla ett informativt tal imorgon på Svenskan om just Chifferspråket. Ska i alla fall imponera med mina chifferskills från sjöscoutstiden. Är ju pro på sådant nu, halleluja.
Igår firade jag Första Advent med först en långlång promenad med Linda och Jennifer och sedan adventfika på enliten julmarknad som befann sig i Mozartsalen nere i slottet. Lussebulle och glögg, mums. På kvällen blev det spontant söndagsmys i vardagsrummet till juligaste Love Actually. Fast vi fick avbryta då det skulle bli alldeles för sent. Hade också sista dagen som Responsible Student. När man får det hederliga uppdraget som Responsible Student hjälper man till nere i köket innan och efter maten i en vecka. Plus kollar studentköket och vardagsrummet så vi inte badar i skabb.
Nu kom Bob Hund på och jag blev lite överrumplad, har inte lyssnat på länge och hade en rejäl Bobsi period. Känns faktiskt riktigt fint att höra deras skånska röster i högtalarna igen. Byter inte. (gick nu från Dylan till Hund).
Nu blir det mellster, mellis, mellanmål. Puss

cravings.

I just wanna be by somebody's side
I caught a disease inside
It say's I got to be free, that's the disease inside
I got my eyes on you

Julstämning på slottet.

Idag har vi julbakat och julpysslat hela förmiddagen! Rullzi framzi nu (Om man vill veta djupet av meningen rullzi framzi: nu är vi alla så mätta att vi rullar fram).
Svensk, norsk och dansk julmusik på högsta volym, pepparkaksbak, julkortsskriving, marsipan m.m.
Glada tjejer som julpysslar, då är det fest.
Johanna och Gisela!
Effektivt pepparkaksbak! Haha. Kristin, sjukt motiverad tjej igång!
Gabbi med!
Det danska paret som bor här på slottet bjöd på en dansk julspecialité: danska julbollar.
Först doppar man bollen i sylt och socker
Sen är den redo att ätas! Smakade gott, lite åt pannkaks hållet.
Full rullz
Hade en egen liten servitör som sprang runt med marsipanbakelser. Han gav sig verkligen inte - man var tvungen, spelade ingen roll om han var och tryckte på en en bakelse trettio sekunder innan.
Clara och Klara, koncentrerade som attan!
Det bjöds på en massa gott, plus varm glögg!
Frida och Nora!
Julpynt fick vi med oss upp också!
Sen ligger det ett mjukt, fint paket och retas i min hylla som Frida skickat ner! Tror jag får öppna det imorgon. Spännande! Fick även vykort från Mammi som varit i Singapore igår! Tacktack, så himla kul att hitta brev till en själv i brevhögen. Så feel free att överraska (He-he).
Nu får vi se vad som kommer härnäst! Igårkväll var det i alla fall en mycket trevlig kväll med trepersdejt med Clara och Johan på La pomme med nachos. Pefekt då vi inte var super sugna på hemmakväll.
Puss

Känslan när man är påväg till lektionen, möter läraren som säger att lektionen är inställd.

..och sen trippa upp till sitt rum och ha en ledig morgon. Så himla skönt! Har även duschat och haft en bra morgon. Igår jobbade jagoch Gabbi assen av oss med absolut sista Företags ekonomi-uppgiften! Känslan att vara klara. Värt att stanna uppe längre för det. Det jobbiga är att jag har minst lika mycket av plugget kvar till idag. Inte okej.
Igår hade vi i alla fall världens goaste dag. Det började med att vi åkte till Manons chokladfabrik och fick en massa choklad och onödig kunskap. Känner mig som en allmänbildad människa, nu med kunskap om hur det ser ut när man gör praliner, hur man crystaliserar chokladen osv osv. Hurra!
Efter två timmar chokladkunskap släpptes vi av på den stora shoppinggatan i Bryssel! Lite folk + bra väder, perfa. Efter flera timmar fyllda med kvalitetstid i affärertog vi tåget hem med flera borttapade SSBsjälar. Väl hemma blev det middag med efterrätt.
Helt okej dag. Nu ska jag bestämma mig om jag ska lägga min lediga stund på att vila eller plugga.. Hej.

Silently for me.


Idag blev det en lång promenad efter brunchen med Klara. Behövdes! Har även tagit ett litet tag i Historia grupparbetet. Just nu står det still. Jaja, söndagar yao, vad ska man göra. Nästa vecka är det transition week och det händer en massa saker. Det är veckan emellan två perioder. På Tisdag ska vi åka till Chokladfabriken inne i Bryssel. Kan ju bli lagom intressant kan jag tänka mig.
Hej.

Julemarked

Idag började dagen bra med frukost i personalrummet på skolan! Så himla god - grovt, nybakat bröd, brieost, tomat & mozarella, couscous-sallad med fetaost, salami, riktig juice, varm choklad och lyxkaffe. Inget man får varje dag inte! Vädret håller i sig och man kan gå runt i bara tjocktröja då det är ett flertal plusgrader och strålande sol! Idag är det även en speciell dag här på SSB då det är Dansk julmarknad! Fullt med folk, blandat med (mest) Skandinavier men även Belgare. Det säljs pölse, en massa dansk julmat, julpynt (sådant som brukar finnas på julmarknader), småtävlingar och caféer. Julkänsla på hög nivå!
Här började det! Hela slottet luktar julmat.
Sen fortsatte vi ner mot gympasalen.
Hoppade runt en massa danska scoutbarn. Ville ju nästan joina. Motstod frestelsen och fortsatte fokuserat mot målet.
Anna och Klara!
Pölse, såklart!
EFter några småfynd och lite strosande var vi nöjda och vandrade upp till våra trygga bon igen! Nu ska vi se vad vi ska hitta på härnäst. Ha en trevlig lördag! HEj.

Tystnad

Gamla bilder! Lussebak förra året hos Mari. Passande, för imorgon är det julbak här på boardingen. Det är även en stor Dansk Julmarknad som ska vara trevlig här på skolområdet. Hel trevligt. Danskarna ockuperar matsalen så blir brunch i personalrummet på skolan.
Har fått låna Emmas gitarr till mitt rum nu också. Spelade hela kvällen igår, vilket gav riktigt ömma fingrar. Hade även allsång med Clara och Anna, ah wie. Nu ska jag njuta av helgen. Hej.

Nytt på väggis.

Åh vill ha sushi nununununu (sista lunchen med galsen i sommras). Plus, slänger upp en skabbig bild från en av alla våra kvällsrep på fredagar med för lång lugg.
Har pysslat med att sätta upp en massa bilder på väggen nu efter skolan. Känns kul med lite fylligare och täcka bit för bit av den gråa bakgrunden jag har som anslagstavla. Så nu sitter bilder uppe från Emmaboda, teckningar, Frida Kahlo och tidningsutklipp.
Idag fick jag upp en livlig diskussion om vår överflödiga köttkonsumtion i Västvärlden på mitt svenska tal. Kul att konvertera små oinformerade tjejer, evil laugh. Nejmen det var riktigt kul att vi släppa ut lite ilska och kunskap om detta.
Nu skypar jag med bästa Tove! Sen ska jag plugga Matte och sno lite hostmedicin med Clara (hostkorvar är vi allihopa)
PUSS

Batfan

Nu ser man ögonmaken lite bättre!
Kan någon komma och kidnappa min hosta? Hade ändå inte saknat. Please. Plus lämna en bytta glass och göra mitt plugg. Tack i förhand!
Nej nu ska vi inte klaga. Har haft en galet slapp dag med promenad och vilat järnet. Plus fått min jacka i säkerhet. Helt okej dag då! Plus: Grattis på farsdag finaste pappa! Puss

Halloween, last time.

Igår var det Halloween-fest på Knokke-out med SSB. I början var det lite mellanstadie-disco-feeling, men efter en liten stund när alla började sprida ut sig på dansgolvet och DJ:n blivit varm i kläderna var det riktigt festligt. Vi dansade och dansade tills klockan slagit kvart i tre. Då var det till att skynda hem till slottet! Det värsta på hela kvällen - skulle hämta min jacka, men den var puts väck! Letade i panik, men den var verkligen inte där. Min plånbok med allt viktigt fanns i min jacka. Har sprungit och varit nervös hela morgonen. Sen för en stund sen klampade Gisela in med min jacka!!! Hon hade tagit fel. Hoppade på henne och grät en skvätt. Så himlahimla skönt! Den ångesten var inte rolig. Men nu har jag den i alla fall. Phjuu. Gissa vem som kommer vara försiktig om sina saker i framtiden? (eller mest nojig, vem vet)
Igår var jag i alla fall Batfan. Eller Batgirl, kunde inte riktigt bestämma mig. Försökte måla en Batman-makeup. Funkade rätt bra. Dock så syns det inte så bra på bilden.
Johanna var super glittrig som unicorn och Kristin var badass som militär!
Tiger-Viktora och Luigi-Emma, är ungefär med på hälften av mina bilder!
Söta troll-Clara! Svart nagellack på tanden, sicket knep. Sen har vi Bart-Viktor på kanten.
Maren var partyrobot, "Every day I'm shuffeling"-skylt.
Viktoria och Turk-Georg.
Johanna och Mario-Anna.
Pirat-Klara och Monster-Otto!
Norsk-Guro och Robot-Maren.
Ellen-Hermoine och Harry-Alex!
Fanny och Black swan-Alexandra!
Just nu kollar jag Grey's Anatomy och chillar järnet. Rätt nöjd ändå. Får se när det finns plats och timrum för plugg. Inte just nu i alla fall. HEJ.

Helplessness blues


Babuschkor på vift med fin musik.
Skön dag idag. Fick mitt belgiska ID-kort och har varit ute på en långpromenad med Gabbi. På fredag är det en ledig dag för alla i Belgien (och andra europeiska länder), som heter Jour du Souvenir och översätts till Stilleståndsdagen eller Armistice day. Och det är en dag för att hedra alla dem som dog i världskrigen. Det är också den dagen på året datumet blir 11/11-11, sen klockan 11 kan man väl också lägga till antar jag. Jaha, lite festligt är det väl allt.
Fann två snygga skjortor i en gömd utklädningslåda under en trappa här på slottet igår! En med stjärnmönster och en annan med ljusblå batik! Sicka kap tyckte jag medan andra rynkade näsan! Bara till att tvätta tänkte jag och tog med dem upp på rummet. Hittade även en gammal hög hatt, som man kanske man kan göra något med till Halloween!
Har inte så mycket att leka med till min Halloween-utstyrsel. Det jag har som jag tänkta använda är:
En svart cape med luva, svarta strumpbyxor, svart klänning, vit skjorta med krus, rött läppstift, svart under ögonen och dr martens. Någon som kan säga ett namn på någon filmkaraktär/person som jag kan säga att jag är om jag klär mig i detta? Hade ju varit super.
Hejhej!
P.S varför kan jag inte ha mellanrum i min text här på mackisen?! Jobbigt läge.

Slänger några av mina inspobilder rakt i era faces

Mitt längsta Halloweenfirande någonsin. Tre helger. Sista nu på lördag. Blir till att slänga på sig en liten svart cape och se nöjd ut.

Känner mig helt tom på ord. På idéer. På intresse för saker och ting. På allt. Skolan slog till hårt redan första dagen och jag är trött som tusan. Det börjar redan bli mörkt och jag kommer sakna alla där hemma ännu mer nu när jag varit där och blivit påmind hur fina vänner, hur fin familj, hur fin stad jag har. Bara till att komma in i rytmen här nere igen.
Känsloladdningen jag andas ut är neutral. Frågan är om jag lutar mot positivt eller negativt. Basiskt eller surt. Plus eller minus. Jag kan och vill inte utveckla vad jag menar, med detta och med allt annat. Är bara trött på mig själv. Hej.

Dreggel.



Seriöst, snyggaste mannen, Devendra Banhart.

Snart kommer Mattis rullandes i sin bil och det ska bjudas på kaffe. Sen ikväll blir det till att flytta in lite i Fridas nya lägenhet för en eller två dagar. Ska bli finfint! Just nu kör jag på en massa huskurer mot förkylningar och tuggar tabletter för benhinnorna.
Lovet börjar gå mot sitt slut och jag har ett franskaprov på axlarna. Fy.

Ska njuta av det sista nu. Puss

Swippidiswop.




Har ju verkligen ingen kamera med mig. Känner mig så himla lost. Men här är två bilder från Lördagen då jag och Tovetuffs var kommunister.
Klippte mama-haircut i måndags. Hel fresh. Sen prövade jag på ett mysigt sushi-ställe i Majsmajorna med Tove och det var mumsigt. Sen var det dags att dra till Orust till Frida! Åt bakpotatis och kollade The Butterfly Effect. Läskig film det där. Eller mest chockande. Pawbompuff! (Lite så det lät). Var fint att spendera lite tid med tjejerna vid havet.
Dagen efter bakades det och myste lite till en betydligt läskigare film - Mitt liv som popstjärna. Man blir ju inte sig själv efter den där filmen alltså. På kvällen åkte jag till Mari och hade det trevligt med Anna, David och Elin (och Mari förstås). Drog en standar med Fucking Åmål, kakor och mjölk. Och idag har jag träffat Elly. Gått en runda och druckit te i hennes kök! Känns fint att ha hunnit träffa så fina nu.

Puss

RSS 2.0