Andy Warhol Eats a Hamburger.


Gick genom gamla favoriter på youtube och fann detta klipp på Warhol. Japp, bara för att.

Torsdag

I dag höll jag ett hyllningstal på Svenska C om min fina broder. Om Carl hör det får han nog för mycket luft så han får inte höra.
Saknar helgen i Paris, var så himlahimla bra!!
Ska göra Belgienkunskaps uppsatser nu. Känner lite såhär just nu.

Oväder.

Förra veckan var det oväder med en massa åska. Tyckte det såg rätt fancy ut så fotade och bevarade.
Verkar som att jag har någon slags väder makt, har varit galet fint väder nu i flera dagar och i dag med, nu när jag laddade upp oväder-bilderna vällde molnen in och det har börjat droppa, vad händer?

Pizzapicknick

I fredags hade jag Anna, Klara & Clara pizzapicknick i parken i det mycket bra vädret!
Solen gick ned men vi satt kvar ändå!
Fin kväll!

Fredag

God dag! Nu är det äntligen fredag och en vecka fylld med hemskheter är över. Känns helt okej! Grymt bra väder och pizzapicknick denna kväll.
Ragge är hemma! Glad för bror att han nu kan återuppta sysslor som bilden visar... och baka trippelsatser med chokladbollssmet.
Fredags katter och fredags Ewoks. Jag ska klä mitt barn som en Ewok, helt klart.
Glad fredag. Nu ska jag skriva på mina uppsatser om Belgien.

Flinging


En massa bilder i repris (om & om igen, men får vara okej i dag). Blev bara sugen på en massa färg.
Har haft en riktigt jobbig vecka med en massa nationella. I dag var det nationella i matte B, inte kul. Men det är i alla fall galet varmt och helgen närmar sig! Nästa helg ska vi till Versailles, den 2 juni, alltså whatwhatwhat. Vet inte riktigt vart jag ska ta vägen!

Kaffe & kaka i morgon.

I dag har jag knåpat ihop en liten video från en rast på Trulsegårdsskolan. Ett stycke övertrötta ungdomar som peppar kaffe & kaka. Alltså åh, denna tiden. Saknar, synd att man inte uppskattade mer! (Gammal och gaggig). Ja, denna video är väl mest för er som är med i videon, internt hej hopp. Lite för att hedra Annas födelsedag som var igår!! Bättre människa får man leta efter.
Dagarna innan jag flyttade till Bryssel. Om fyra och en halv vecka är jag tillbaka. Fattar inte.

Life could be worse you could have no face


Nu på lördag spelar Blackbird Blackbird på Buzz on your lips i Bryssel och nästa lördag spelar Princess Chelsea på Madame Moustache! Waha, pepp som tusan!
Princess Chelsea

The owls are not what they seem

I fredags åkte jag och sex andra tjejer in till Bryssel för middag och bara för trevlighetens skull.
Emma, Victoria och Gabbi!
Synd att jag inte får besök nu när jag hittar så mycket bättre inne i Bryssel! (De som vill se det bästa av Bryssel, bara att komma nu inom fem veckor). Nu ser det lite ut som att jag menar att lejonmannen här ovanför är det bästa och ja, exakt så.
Turststråk.
Grand P.
Sen satte vi oss på en mycket mysig Italiensk restaurang. Åt en mycket god tomat-, mozzarella-, basilka-, pinjenötspasta.
Emma & Victoria!
Clara & Gabbi!
Olivia!
Fin Emma!
Stopp för dessert på McDonald's!
Sen skulle jag leda gruppen till en spelning som fanns någonstans - hittade såklart inte. Istället fann vi fina smågator.
Fullkomligt älskar alla väggmålningar i Bryssel!
Jag, Emma & Victoria var lite efter så tappade bort dem andra en stund!
Påvägen fann vi en massa mysigheter!
Tillslut nådde vi Palais de justice och fick tag på dem andra. Sen satte vi oss på en uteservering och tog sedan tåget hem till Waterloo igen!
Idag har jag varit ute på en 11 kilometers promenad ensam, kändes bara fint att lyssna på musik och samla tankarna lite. Och idag är det morsdag i Belgien. Saknar mammi lite extra idag för det.
Nu blir det trevligt söndagsplugg!

Fort Breendonk

I torsdags åkte vi på utflykt till fort Breendonk. Fort Breendonk användes som koncentrationsläger under andra världskriget.
Vår guide Chris gjorde sin egen variation av guidning när han visade fort Breendonk. Han gjorde det till ett slags skådespel där han var vakt och vi elever var fångar. När vi började guideturen var vi inte längre en vanlig turistgrupp, vi var nyanlända fångar på ett koncentrationsläger. Chris introducerade oss för alla stränga regler, vart vi skulle bo och vilka sysslor vi stod inför.
Sen var det dags att gå in.
Bilder på modiga fångar från fort Breendonk.
Sen fick vi gå in ett rum (som egentligen var avstängt) där allas fångars namn satt upphängda med siverbokstäver på väggarna. Rummet var avspärrat då turister snott med sig bokstäver som souvenir, fyfan.
I mitten stod det pelare fyllda med jord och aska.
Fastän det var 22 grader utomhus var det iskallt inne i fortet.
Inne i ett av de politiska fångarnas sovrum. Och de hade det bättre än de som var judar.
En rum fullt med smårum där fångarna stod upp i 5h i streck.
Fort Breendonk var känt för sin tortyr och förhörsförmåga. De var aldrig fler än 600 fångar på en gång, så vakterna kunde lättare terrorisera varenda en. Chris visade en massa olika tortyrmetoder.
Vi fick se de fräsa toaletterna. Hål i marken - 30 sekunder på sig två gånger om dagen. Om man inte hann slog vakterna ned en.
Sen gick vi runt fortet.
På baksidan hängde man folk och halshögg (för dem som hade tur). Då judarna vägde så lite tog det ung 20 min för dem att dö genom hängning. Nacken bröts inte utan man dog genom brist på luft.
Duscharna.
Har aldrig varit på ett koncentrationsläger innan. Jag förstår att det är viktigt att göra något sådant här, då man blir mer medveten om vad som verkligen hände och att det verkligen hände. Det är svårt att förstå när man sitter och läser om det.
Nästa stopp: Auschwitz

La Hulpe!

Igår packade vi ihop lite picknicksaker för att bege oss till La Hulpe! Tog en & en halvtimme att vandra dit. Fast blåsor och slut på energi tog vi oss dit. Var dock väldigt värt, så fint!
Pepp och två kossor.
Är en massa små mysiga hus längs vägen!
Träffade på en ivrig hund som en ivriga Klara fick ta hand om!
Nu var vi framme i parken!
Pepp på picknick!
Hejhej igen!
Förberedelser!
Myste i Klaras knä.
Himla bra picknick! Men vi orkade dock inte vandra tillbaka så det blev taxi.

Nattpicknick

I måndags tog jag, Klara & Anna med oss filtar, ljus och annat trevligt för att ha nattpicknick (mer kvällspicknick, men låter inte lika bra).
Finafina Klara.
Inväntade mörkret redo med ljus.
Mitt i någon intensiv berättelse!
Efter ett tag la sig mörkret omkring oss.
Satt i flera timmar och bara pratade. Nattpicknick när den är som bäst! Sen traskade vi hem, lagom till att regnet började falla.
Igår hade jag en heldag med matte, då det var prov idag. (Fyi, yao)

RSS 2.0