Livsnjuteri

Om man skulle råka ha vägen förbi Louvren någon morgon skulle man med stor sannolikhet se en Simon sittandes i solen på en bänk med ett uttryck som utstrålar ren livsnjuteri. Ibland kommer jag själv förbi med en kaffe och någon liten croissant för att prata om viktiga och oviktiga saker. Bra stunder. Sista veckan utan skola så kanske det inte blir så mycket vardagshäng här.
Gillar burken.
I söndags åkte jag & Simon in för att möta upp Alice & Emma vid République. Vi tog take away på McDo och satte oss för att lyssna på gatumusikanter. 
Uppskattar sådant här så mycket. Svinduktiga! 

Utspridda händelser

Le Comptoir Général - flätor - miniavocado                                                                 
                 Le Kitch med Le Shrek                                                                                                                                       
Middag hos Anthon
                  Sebastian på besök - solkatt - Simon på La Perle                     
Fransk middag på Chartier
 
 
 
 
 

Le Comptoir Général

Efter Père Lachaise (nedre inlägget) åkte vi vidare till Canal st-Martin och kollade in alla människor som satt längs med kanalen och vid uteserveringarna intill. Varje bit av den 4,5 km långa kanalen var fylld av människor som njöt av vädret och ledigheten.
Sen hittade vi tillslut stället vi letat efter; Le Comptoir Généal, som är ett ghetto-museum, någon slags skola, café, bar och second hand. Alltså är så kär i detta stället.
Och här var en liten innegård som vi satt och drack unicorn-öl i.

Père Lachaise

Varje söndag känns det som att jag & Simon åker på minisemester. Då är det oftast som varmast och en annan slags atmosfär i hela Paris. Allt går i en långsammare takt och alla är samlade ute. Bästa dagen på veckan. Och denna söndagen började vi med att besöka kyrkogården Père Lachaise där b.la. Edith Piaf & Jim Morrison ligger begravda. Finaste kykogården jag varit på. Så mäktig med alla stora grav(hus), stora träd, långa alléer och utsiktsplatser. 
Letade en lång stund eter Morrisons grav och fann den tillslut liten och gömd bakom de massiva gravarna. 
Trodde den skulle vara fullkomligt nedklottrad, men istället vilade levande blommor ovanpå. 
Sedan fortsatte vi till Comptoir Général för öl och efter det middag i solen innan hemgång.

Chardon

På Rue des Filles du Calvaire hittade jag en knäpp men fin butik som ser ut som ett litet museum vid namn Chardon. Tog hastigt upp kameran och knäppte av några bilder då jag antar att fotoförbud gäller. Annars hade jag velat ha fotat alla de fina detaljer som fanns inne i butiken. 
Tycker speciellt mycket om denna kupolen med fjärilar i.
Gillar starkt att det finns alla möjliga sorters små affärer gömda runt omkring i Paris. 

Bastille

Tycker så mycket om att vandra runt omkring på gatorna vid Bastille. Så här är några bilder från min promenad i fredags.
Här finns det t.ex. en liten passage från en stor gata vid namn Passage de l'Homme. Där är det helt tyst och har något slags lite magiskt ljus över sig.
Här gömmer det sig även en fin fransk leksaksbutik.
Bara en massa små barer och resturanger. Tipstipstips
 
 

Avgasmoln

Från och med i fredags till söndagkväll är all kollektivtrafik gratis för alla i hela Paris och utanför. Väldigt fin tanke och välbehövligt om den får den effekten som de är ute efter; att fler lämnar bilen hemma. För just nu ligger det ett gott litet avgastäcke över staden. Också skönt då det är så svinigt dyrt att åka tåg som jag gör från Chatou. Stusade glatt genom alla kontroller och åkte in tidigt till stan. 
Skulle möta Simon vid hans frukost-ställe vid Louvren. Där kan man sätta sig och observera turisternas rörelser över den stora platsen och förundras över japaneras tidlösa poserande. Gick i alla fall först genom Palais de royals trädgård innan jag kom fram Louvren.
Ofta ser man små japanska par som utför någon slags utomhusaktivitet i parker, här har vi lite morgonbadminton. 
Skippade bild på Louvren, så här har jag precis lämnat Simon och börjat promenera åt de östra delarna av staden.
Amy Winehouse & Mimmi Pigg på en vägg.
Hit brukar vi gå för att avnjuta en öl eller ett glas vin, Var där senast igåkväll. Så livligt då alla hellre står ute i kvällsvärmen än att sitta gömda i bås.
Sen gick jag så långt som bort till Bastille innan jag åkte hem.
 
Just nu sitter jag barnvakt hos familjen, dvs kollar serier och chillar i köket med ett glas oboy. Inte så värst jobbigt dvs. 
 
 

Solsting & croque monsieur

Igår var det tjugo grader här i Paris!!! Fullt med folk överallt som spenderade sin söndag på uteserveringar, på alla gräsplättar som fanns och vid kanalen. Kändes som att vi var på mini-solsemester. Började med att åka till Bastille och följde sedan kanalen ner för att kolla in Jardin des plantes. En stor, fin park med zoo och muséer. Där var det fullt med folk och inte så "parkhäng-vänligt", så vi gick vidare efter en stund.
Jardin des plantes
Varmt pju
Passerade turistparis (baksidan av Notre Dame)
Och så kom vi fram till vårt favvoställe i Marais, La Perle. Här fick det bli kall öl tills solen gick ner, dvs flera timmar. Djupa samtal om saker som familjehistorier, människans primära behov och vår vår i Paris.
Blev hungringa och beställde in mat. Bra söndag mmMmm

Soligt & svenskt

Sista dagen för Sebastian i Paris var vårig som attan! Vi mötte upp Simon för att ta en brunch på svenska caféet! Bästa innergården med svenskt kaffe & fika. 
Här kan man också gå på utställningar och annat bra. 
Gick till arkivhuset för att slå oss ner ett slag i en av de små trädgårdarna.
Sen lämnade Simon oss och vi gick vidare mot République för att köpa väska och äta crêpes.
Mmmm älskar vädret just nu. 

Besök

I söndags tog Sebastian tåget från London för att hoppa av på Gare du Nord där jag nöjt plockade upp honom! Jobbar denna veckan men har hunnit fira födelsedag och tagit några rundor i stan tillsammans. 
Ldn fashiån.
Nu sitter jag ensam i familjens hus då ett barn är på la dessin (för att måla) och den andra är hos en vän. Hårt jobb. Dock  bara för en liten stund men då blir det till att läsa Harry P på franska istället för att sitta vid datttan. Det är superfint väder & jag mår då bra. Hej. 

RSS 2.0