Chatou

Här haft ännu en superlyckadpepp helg i sällskap av Simon, Anthon & hans bekanta. Åt god middag i Anthons lägenhet i 19e arrondissementet för att sedan fortsätta ut. Hamnade på Java som kändes som en underground-tropiskskog där vi dansade tills man var en liten pöl av tropiskt svett. Sov i stan och åt världens bästa bakismat på fint ställe i 20e och tog sedan en kaffe vid Canal Saint-Martin, som är mitt nya favvo ställe i Paris. 
Lagat en massa god mat med ingredienser som dessa t.ex. De på bilden ovan blev sedan en go linsgryta som jag kunde njuta av i flera dagar (hurra för storkok och mikro).
Har gjort grönsaksoppa.
Idag hoppade jag ut i det fina vädret för en promenad i Chatou! Älskar ju detta stället. Tog samma runda som jag och flickorna tar till deras pianolektioner (hos världens mest franska man, love it). 
Några av mina grannhus no biggie
Så här ser det ut när jag går av tåget och hoppar in på gatan till vänster för att komma hem.
Älskar ju den knäppa blandningen av arkitektur här. Kan inte sluta förundras varje gång jag åker runt på gatorna.
Sen kom jag fram till sjön där vi åker förbi för att komma till pianomannen. Tog ett varv.
Ska komma ut på fler promenader och samla en mapp med mina favvohus tror jag bestämt. 
 
Trevlig söndag! 
 

Turisty

Igår åkte jag in för att träffa Matilda. Tog en kaffe i området vid eiffeltornet och fortsatte sedan ensam längs Seine bort mot Châtlet. 
Snipp snapp slut

Lille huset

Här i det lille huset bor jag i just nu! Två små simpla våningar. Gillar det så mycket.Ligger liksom bak i en familjs trädgård. Men har som tur är lite avskilt med staket framför en liten trädgård där jag ska sitta hela sommaren. 
Inte roligaste bilden men så här kan ett litet kök se ut. Har allt jag behöver och lite mer. Kokar te cirkus fem gånger om dagen.
 
Trivs som attan helt enkelt! Nu ska jag hämta mittenbarnet för lunch hemma (franska skolor har de mest konstiga normer.

i fredags

I fredags började jag & Simon dagen med en kopp kaffe i Montmartre. Vi fick bockat av ett besök på Amélies café då det känns som en bra grej att ha gjort. Det var överpriser men inte så mycket folk. 
När vi var nöjda började vi vår vandring genom Montmartre och klättrade upp för trappor för att nå Sacre coeur,
God utsikt och gott sällskap. Mådde finfint.
Vi tog metron till Bastille och gick längs med Seine. Där fanns det en massa fina kanalbåtar som man skulle vilja bosätta sig i.
Simon dokumenterar. 
Åt sedan lunch i Marais innan hemgång. På kvällen efter jobbet kom Simon över till min lilla stuga för lite billigt Merlot och musik långt in på natten. Vill ju mest göra det hela tiden. 
 

RSS 2.0