Ett barn i Paris

Förra veckan kom mamma & pappa på besök här i Paris för att stanna i fyra dagar. Ett par superbra dagar på hotell vid St Denis med många långa promenader, parker, god mat och slutfinalen var en show på Moulin Rouge. Här kommer bilder från första dagen och det var den enda dagen jag verkligen fotade.  Vi började med att gå över bron vid Bastille för att besöka Jardin des Plantes. Har varit här en gång innan, men bara lite snabbt. Fint är det i alla fall! 
Ett gigantiskt växthus med gigantiska, tropiska växter.
Vi smög ner till en gömd liten trädgård fylld med alpinska växter.
Fina så fina
Sen fortsatte vi väster ut en bit för att komma till en annan park; Jardin de Luxembourg.
En karta för att få ett hum om hur Frankrike såg ut under första världskriget.
Här samlas barn för att putta på segelbåtar i fontänen.
Vårt sista besök för dagen var Rodinmuseet! Där har de just nu en utställningen med Roubert Mapplethorpe också!
Här i ett gigantiskt hus hyrde Rodin in sig under flera år.
Andra våningen var  ännu finare med de ljusa väggarna.
Helvetesporten var otrolig.
 

Avril 14th

Slänger upp några mobilbilder igen för att bevisa att jag lever! Här under väntar Simon på vår nya favoritdrink Le Shrek på Le Kitch, hängde vid baren och var de första gästerna för kvällen. Detta lilla stället är så fabfabfab. Detta var för en vecka sedan.
Frågade bartendern varför svenskaflaggan hängde & dinglade i centrum, tydligen har de någon svensk som jobbar där. Känns ju alltid mer välkomnande!                                                                                            
Bästa taket och Le Shrek
I fredags gick jag & Emma ut och provade en bar vid Pigalle vid namn "Dirty Dick", som var 50-tals tikki-inspirerat med en massa knäppa drinkar. Tog varsin Daiquiri innan vi tog metron till Saint-Denis för lite go & hederlig öl. Sen fortsatte vi hem till mig där vi stötte på min nyfunna granne Yero, så han hängde med på ett glas vin. Bara en sådan sak gör det ju fantastiskt med en svensk granne tre hus bort! Dagen efter åkte jag & Emma hem till henne och åt gofrukost. Hittade så go lemonad och satt i solen ett tag.
När vi samlat ihop nya krafter åkte vi till Canal st-Martin och tog en lunch på kanten till kanalen med alla andra i Paris på ett ungefär. Sedan hoppade vi in på Comptoir General.
Senare på kvällen for vi till Belleville för lite franskt häng hos Dorothée & Simon med ett gäng. Drog med lite rosa bubbel och satt och pratade.
En spännande bok med bilder som rör på sig, man hörde en massa "ohhh ahhh uhh"
 
Har börjat franskakurs på Victor Hugo där jag även läser konsthistoria, vilket är superintressant med en inspirerande väldigt fransk man. Nu är det dock påsklov i två veckor och därav paus. Befarar veckan som kommer nu då barnen är hemma och lediga, ehhe. Men mami & papi kommer på besök på onsdag, vilket kommer bli supermysigt.
 
 
 
 

RSS 2.0