Tyskarnas land.



Igår samlades vi hos Jyrk för ett adjö till kära Daniel! Han far till Tyskarnas land idag. Kinda sad, men trevligt för honom tror jag nog!
Såg på bilder från alla åren och pratade lite minnen.
Man ska inte kolla på för många skräckrullar på en vecka! Inte braa. Blev extra läskigt när alla vi satt i vardagsrummet och en kruka plötsligt föll ner från fönsterkarmen i köket, gissa om vi blev lite skakis? Hade ju sett lite extra mycket på filmer som Paranormal activity där sådant händer, haha. Musiken stannade också vid en låt som hette något läskigt.. som God.. something.. something. Men det förklarades senare med att Jyrk loggat in på sin mobil och loggades då ut från sin dator. Pjhuu.
Tur att brodern låg uppe och kollade på Family Guy när jag kom hem.

Puss

You, you ain't got no love today.




random pics from an old maap.

Varför ska alla bloggar jag läst idag till Emmaboda? Whyy whyy? Vill också! Så himla sugen på festival igen. Kanske Way out west? Men blir liksom inte samma sak när man inte tältar där, utan åker runt i stan för att se de olika banden. Inte som Arvika där man gick in i festivalområdet och där fanns alla scener. Äsch, jag vet inte. Vill i alla fall hitta på något snart! Typ åka iväg. Inte göra samma sak varje dag typ. Skulle vara rätt trevligt alltså. Jaja, snart sticker jag nog till la beacha med the gangster gang! Måste bara tanka, CIAO!

gangsters.jpg


Go frukost för någon dag sedan.



Gangsters på ladan!

Hej! Sitter här inomhus och kollar lite True Blood, great. Igår sov jag hos Anna-mys, det var mys, hohoh sen imorse väcktes jag tidigt och beordrades att åka till stranden, haha, nej då, inte beordrades, det kändes väldigt skönt! Låg i solen och sov, fikade och badade.
Ikväll pratades det om lite grill trevligt, med eld och sådant, ha det så bra, har inte så mycket att skriva.

Lie, lies







confusion, confusion, confusion

Stugan i vårt kära Tvärred.



Nu är det så här sorgligt att stugan jag alltid haft där i Tvärred  med mormor och morfar ska säljas nu till hösten. Så vi åkte dit i Lördags för att njuta lute av det sista. Men det blir nog skönt för m&m att slippa ta hand om två hus nu på äldre dar. Tog en massa kort på nästan alla ställen på tomten och i huset  där jag har minnen av. Kan visa er lite.


Här rensades det aborrar när vi varit och fiskat nere vid sjön, när man var liten fanns det en massa fiskar och man kom alltid hem med oftast fler än en liten firre, men det blev glesare och glesare med fisk med åren, synd tycker jag.

När man gick igenom ytterdörren kom man in till hallen och sen en dörr till.

Här la man alltid ut lite smått och gott till fåglarna. Fågöarna måste ha älskat att vara runt omkring detta stället då morfar spikat upp tusen fågelholkar överallt på nästan alla träd, haha.

Här satt vi nästan alltid och fikade, känns lite hemskt när man säger det och det ser helt dött ut där, men nu får det vara så!

På baksidan av stugan finns det en massa fina växter som blommar/blommat och en massa bärbuskar.


På sidan av stugan står en parkbänk med en massa blommor och där finns också en gammal gatulykta som lyser lite lätt på kvällarna.

Bakom stenen skymtar ni kanske en liten grind, bakom där fanns en stor äng med en massa getter och blommor som man plockade, nu är allt ganska borta, synd.

På deras stora tomt finns det också ett stort loft där det bl.a finns ett rum där djur funnits. Där lekte man alltid som liten.

Här i detta lilla landet odlas det egna grönsaker och dylikt.




Dessa frigolit bitar har funnits kvar ända sen vi små kusiner lekte att de var ägg i hönsbåset.

I de andra rummen på nedre delen av loftet fanns det t.ex ved, gungor, kälkar, cyklar upphängda på väggarna, båten och sådant trevligt man kan ha i rum.


På övervåningen på loftet står det en husvagn och darttavla.

Sen var det dags för att äta, lax, mums!


Mormor och morfars rum har så vackra tapeter!



Radion är lite underbar tycker jag, det pratades om att jag skulle få med mig den till mitt rum senare, det skulle ju vara något!







Fika!

Mormor hade bakat jordgubbstårta dagen till ära, jag och mamma hade namnsdag!



parfymflaskor som hittats i muren vid stugan, vissa luktar fortfarande.

Kommer att sakna stället. Puss


en dag.


klänning + magtröja. Klänningen från en butik i marsstrand och tröjan från H&M.


Fick frukost på sängen av min älskade broder! Wow. (Lite för mycket marmelad dock, men fint var det allt!)

Carl och Ragge färgade varandras hår, gölligt värre!

Igår var jag på stan med de små flickorna, Anna & Linnea. Letade efter en jeansväst men icke hej. Köpte istället magtröjan på bilden och en cardigan från topshop. Sen köpte vi chips, dipp och schweppes för att dra oss till mitt lilla hus. Hade det trevligt med folk och somnade sent till törnrosa. Så kan det gå tänker man då.  Linnea slog ut Martins tänder och allt var väldigt underhållande. Jag och Anna fikade i mitt badkar, "fint ska det va' stan ska man bo."
Idag blir det nog tacos mys. Ta det lite lugnt. Sköönt. Puss

mon coeur fait tellement mal que je ne peux pas dormir.



bilden säger allt. Jag tappade kontrollen med dig. och jag älskade det.

oredigerade mobilbilder från arvikafestivaleeen.


Första eller andra dagens frukost. gick till den lilla parken på campingen där det var skugga under träden, det var galet varmt.

Vi träffade anna och elin myycket (dem bodde hos elins f&f) Mari gillar läget!

Malin snygg i mina glajjor!

Frankie, alice och malin!

Caféet där jag fick mätta min kaffeabstinens!

vi sov bort förmiddagen någon dag.

i skogarna fanns det ofta lite möbler här och där. Och systerskaps tält med soffor och gardiner.

Elin i sitt snygga hår!

Någon Linus, han hittade tydligen en sovplats after all!

Fräsigt band!

[ingenting] var mycket bra!

Hahahahaha! elin hängde med de galna killarna med hästmaskar och pyjamas liknande kläder. Underbart!

Shoutis!

Kent var underbart mäktigt!

Jag och maja! Hängde runt med sthlmarna sista dagarna, haha. Galeeet.

Japp, detta var nog det bästa jag har gjort! Fy fan. Spar på detaljerna, LOVE FROM ME!

Random festival pictures. GELDOFS+++





Pixie i sitt jävligt snygga, långa hår! Ouff, vill ha det! Idag blir det ARVIKA! Har läst på lite nu, låter rätt pissigt kul. Alltså piss ibland men kuuuul. Hehehehehhhhhh. Härligt. Stor packning, kunde nog inte ha mindre. ha det bäst här hemma, och håll tummarna för vädret där borta i de värmländska skogarna! CIAO

CIAO







Imorse sydde jag klart min röda tischa/klänning. Satt på balkongen, halsade kaffe och hade min lilla egna terapi. Sen kom Anna och Linnea för att joina mig vid mitt blåa bord. Sen kom även Elin. Satt och pratade om allt och ingenting. Sen började det regna och vi kröp ner till biohörnan för att visa Elin & Anna New moon. Wowowowow. coolt. Kolt. För att jag ska kunna ha ngn att gå med på den trejde filmen på bio. Smart.

Tänkte införskaffa mig en pipa och en lugg snart. NU. Ha det bäst fuck the hest!

sweethearts ain't so sweet






Köpte mini oreos i split. Halleluja. Små som en kronor, how nice? Och köpte en stilig ryggsäck i "skinn" på en marknad i split.

Igår hade jag det trevligt hos Liljas syters hus (?) Great. Ringar för hela slanten! Jag och Linnea knallade hem sent på moppen, voff vad snabbt det gick, hehe. Blir stranden idag igen (som igår) härligt! Och nu ser jag på första avsnittet av Mad men, älskar att ha hela serier framför mig! Puss

Kroatiens trånga gränder

Hemma och choklad! Har 560 bilder från resan, wowowowow. Får ta några bilder från varje ställe, enjoy!


Det första stället vi bodde på var i ett litet hus med en liten trädgård där det bodde sköldpaddor och katter. Där fanns det också en massa olika fruktträd och vinrankor som hängde över en när man satt och åt sin frukost.


Det fanns två sköldpaddor, de bodde i vår trädgård och hade ett litet hus som de kröp in i ibland.

Då vi inte hade fått vår egna båt hoppade vi på en till de kända krka fallen. Där skulle vi hitta stora vattenfall och skogar fyllda med grodor och andra djur.




Olivia :)

Den här hunden var ju för rolig. Han kom till oss när vi satt på resturangen, sen följde han efter Carl. När vi gick till bussen var han inte med men när vi suttit på hållplatsen dök han upp igen, ganska fräckt att han hittade oss igen.

Tillbaks i våra kvarter igen!

Då var det dags att ge sig av för att hämta båten!

Båten var totally underbar och det var så härligt att segla där! Däcket rymde mycket så man kunde bre ut sig oderntligt då man låg och sov, läste, solade.
Båten var döpt efter en drink/shot vid namn kamikaze, som också betyder självmord, haha.



Ibland stannade vi i någon liten vik för ett dopp och kanske lunch.



Läste en hel del.

Jag la patience en hel del.

Det fanns så himla söta byar, det var som att komma till en annan tid.









Syskonkärlek på hög nivå.

Här med!


En mycket bra bok. Fastnade totalt av handlingen och sättet Markus Zusak skriver på. Läsvärd till hundra!


Sista dagen på båten läste jag konstant i flera timmar då jag fick låna en ny bok av Olivia "14 år till salu". Hört från Alice. Läste ut den. Great.


Sista kvällen på båten gick de andra ut för att äta men jag och Oliva hade verkligen inte lust med det så stannade glatt hemma ibåten, poppade popcorn i vår älskade micro, skivade upp banan (för att vara lite smått vuxna) och satte på den mycket spännanade filmen "Taken". Värd att se!

Sen var vi tillbaks på fastlandet i den underbara staden Split! Så otroligt mysiga gränder, stenbelagda gator, rangliga hus, tvättlinor mellan husen, caféer i trappor m.m. Gillade staden mer och mer.

Detta var den fina huvudgatan där hamnen fanns på vänstra sidan (alla (ungdomar, vuxna, gamla) samlades på kajen på kvällarna) och caféerna fanns på hela högersidan.

Gick på en loovely lokal resturang där bara gubbar och studenter gick. Gick hit två gånger på tre dagar.
Haha, skrattar åt bilden för att jag fick in en så ful inställning på kameran. MEN, ville dela med mig av detta fina stället! Här, bland en massa gamla romerska ruiner sett folket på kuddar, blev serverade vin och lyssnade på underbara röster och gitarrer. Underbart! Gick hit flera gånger.

Sen var det dags för familjen Tanermar satt ta sitt pickochpack och åka hem! Underbart att de fick åka i en ölbil, haha!

Nästa dag tog vi färgan till en liten ö med rosa hus. Badade och åt på en resturang vid vattnet.


Vid väntan av maten! Love these people.

Kvällarna var bäst i split. Man vill bara boooo där.


Sista dagen drog vi till en annan ö. Låg på stranden och glassade. Sen åt vi glass. Fick en kula till på köpet. Så jag fick tre kulor. Ville bara ha två. Mådde illa. Spydde. Inte. Han gav oss nog en till kula bara för att han inte hade några kunder.


En underbar semester!

Köpte ett militärgrönt linne med krus på topshop, en skinn ryggsäck wich I love och en snygg ring till Olivia som specialbeställt.

Wow. Jag klarade det! Tänk om jag råkar trycka på fel knapp nu? Då ses vi nog inte mer, så hoppas jag jag trycker rätt. Well.. det blir nog inte så svårt.

Fick just nya elle och 1100 spänn. Fan va bra. Och inte nog med det, elles omslag var snyggsnyggsnyggt! HEJHEJ!

45 fking bilder!

RSS 2.0